Wat is een mindful wandelcoachtraject?

Mindful betekent dat je de wandeling met aandacht doet. Aandacht voor de natuur en dat jij jouw zintuigen heel bewust inzet tijdens de wandeling. Met aandacht zijn in het moment, bij het gesprek en dat je de oefeningen doet zonder al te veel te piekeren en te oordelen. Keuzes ga je dan maken met jouw hart en niet met jouw hoofd. De kunst is om de juiste keuzes te leren voelen i.p.v. ze continu te overwegen.

Mindfulness is je volledig bewust zijn van de huidige ervaring, in het hier en nu en zonder te oordelen. Door je gedachten en gevoelens op te merken kun je bewuster kiezen hoe je ergens mee om wilt gaan.

Mindfulness geeft ons het vermogen om pijnlijke gedachten en gevoelens op een evenwichtige manier te accepteren.

Welke oefeningen zet ik in?

De oefeningen die ik inzet zijn cognitief, fysiek of creatief en hebben te maken met de volgende onderwerpen: voelen, cognitie, lichaam, gedrag, verbinding en de natuur.

Heb je niet veel met oefeningen? Dan is vooral het gesprek en wat wij zien in de natuur belangrijk om stappen te zetten richting jouw wensen en doelen. In overleg kijken we wat het beste bij jou past in dit wandelcoachtraject.

De oefeningen zijn gericht op wandelen, coaching, natuur, psychologie en mindfulness.

Je kunt kiezen uit wandelen in het park, in het bos of op de hei, maar wil je een keer afspreken op het strand dan kan dat ook.

Groeten Wandelcoach Daan

Register Wandelcoach omgeving Vleuten en Utrecht

Individueel kan ik jou begeleiden, maar ik richt mij in de toekomst ook op kleine groepen en op teams van scholen en bedrijven.