Wat zijn de locaties waar wij wandelen?

In principe kan ik overal naar toekomen, ook buiten de regio Utrecht, zolang de afstand om te rijden redelijk blijft. Woon je wat verder weg? We kunnen elkaar ook ergens halverwege de route treffen.

Een wandeling in het mooie Maximapark, rondom de Haarrijnse plas of in het prachtige bos in de omgeving van Driebergen of op een andere locatie rondom Utrecht. Ik kies een aantal mooie wandelingen voor jou uit. De locatie bepaal jij in principe zelf. Regelmatig willen klanten variƫren in de wandelingen. We kunnen lopen in het park, rondom de plas, in het bos of kunnen afspreken op de hei.

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

Je loopt buiten naast elkaar in een mooie omgeving en je zit niet tegenover elkaar in een benauwde ruimte. Tijdens het wandelen betrekken we de natuur bij het wandelcoachtraject. De natuur biedt rust, ruimte, stilte, inspiratie en biedt metaforen en symbolen om tijdens ons gesprek in te zetten.

Het buiten zijn en het wandelen zelf ontspant direct. De fysieke beweging van het lopen bevordert ook de psychische beweging. Via een fysieke route verwerk je sneller lastige emoties. Kortom al wandelend praat je makkelijker over je gevoelens dan wanneer je tegenover iemand zit.

Het is prettig om tijdens het praten je te richten op wat je bijvoorbeeld ziet, hoort en voelt. Door te bewegen en jouw blik ook op de omgeving te richten kom je uit je hoofd en meer in jouw lijf. Je wordt je bewuster van het feit dat het lichaam en de geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Inmiddels weten we dat regelmatig wandelen stress verlaagd en goed is voor ons brein. Tijdens het wandelen in de natuur maak je het geluk hormoon serotonine aan en daardoor krijg je een beter humeur. Je wordt creatiever en slaapt beter. Wandelen in de natuur is goed voor ons immuunsysteem.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat wandelcoaching in de natuur een positieve bijdrage levert aan de fysieke en mentale gezondheid.

Hoe bereid je je voor op het wandelcoachtraject?

Draag wandelschoenen en een lange broek, zodat je minder risico hebt op teken en controleer jezelf na de wandeling.

Bij mooi weer smeer je goed in en neem water, een petje en een zonnebril mee.

Check eventueel bij jouw huisarts of wandelcoaching passend is bij jouw mentale en lichamelijke gezondheid.

Groeten Wandelcoach Daan

Register Wandelcoach omgeving Vleuten en Utrecht