22 augustus 2022

Een paar jaar geleden heb ik mijn zus voor het eerst ontmoet en geen seconde spijt. Wat is ze lief en leuk en wat lijken we op elkaar? Wat een mooi gezin heeft ze.

Ik koos altijd voor de veilige weg. Ik heb een fijn gezin, lieve vriendinnen, fijne familie en schoonfamilie, maar ja biologische familie opzoeken daar was ik niet zo zeker van. Een hele grote familie en geen idee waar ik moest beginnen.

Gelukkig heb ik de eerste stap durven zetten en klikt het goed met haar en haar gezin. Een lot uit de loterij.

In mijn rugzak zitten net als iedereen wat pittige levenslessen, maar positiviteit voert de boventoon. Kijkend naar wat ik heb zoals een fijn gezin, lieve mensen om mij heen, een leuke baan, mogelijkheden om te reizen, te sporten en dingen te doen die ik leuk vind.

Ik geniet van het leven en zit het een keer tegen?

Niets is fijner dan een boswandeling. De zorgen even uit het hoofd laten blazen en ik kan er weer tegenaan.

Sta jij voor een dilemma of lastige keuzes? Laat mij met jou meedenken in een wandelcoachtraject.

15 november 2021

De eerste jaren voor de klas bevielen super goed en de directeur zei coaching of psychologie dat is echt iets voor jou.

De jaren vliegen voorbij en les geven in combinatie met heel veel reizen gaf veel voldoening.

Ik heb zo vaak coachopleidingen bekeken, maar het duizelde mij voor de ogen. Er zijn zoveel opleidingen en zo ontzettend veel coaches.

Vorig jaar kwam ik de resultaatgerichte wandelcoachopleiding tegen van Het Coach Bureau en eenmaal op de opleiding viel alles op zijn plek. Tijdens de lockdown ging ik veel wandelen met bekenden uit de buurt en dacht, hier wil ik mijn werk van maken. Wat een fantastisch vak. In de natuur heb ik al heel wat mooie lieve mensen op weg mogen helpen naar wegen die leiden tot een andere baan of een andere invulling van hun leven. En wat werk ik op een fijne school. Zijn wie je bent en doen wat je leuk vindt, wat een rijkdom.

Vooral de combinatie aan taken die ik nu doe vind ik echt super uitdagend. Voor de klas staan, werken als vertrouwenspersoon, maar ook buiten bewegen en anderen coachen in de natuur waar ik zo ontzettend veel van hou.

Het liefst ben ik buiten in de natuur. Een mooie wandeling maken in het bos of op het strand. Regen, sneeuw, wind en kou het deert mij niet. Je bent lekker buiten in de natuur en tijdens het wandelen kan ik coachen wat ik het liefste doe.

Reizen is een andere passie van mij en als het even kan, dan vliegen wij graag naar Ierland of Griekenland en maken daar een mooie reis met ons gezin. 4 tickets boeken, de rugzakken op en met de Lonely Planet in de hand op een eenvoudige manier het land leren kennen. Op reis, de natuur in, wandelend of fietsend de wereld verkennen, daar kunnen wij erg gelukkig van worden. Onze jongens worden wat ouder dus qua bestemmingen en zeker met het wandelen in de bergen kunnen we een wat groter avontuur aangaan.

Nu heeft corona ervoor gezorgd dat we niet meer reizen en dat komt wel weer, maar gewoon lekker wandelen in de mooie natuur van Nederland, daar kunnen we ook van genieten. Onze positieve instelling zorgt ervoor dat we van alles wel een feestje weten te maken.

Ik ben dankbaar dat ik weer kan bewegen zonder pijn, want dat is niet altijd zo vanzelf sprekend geweest. Krachttraining en zwemmen deed al veel goed en hopelijk kan ik dat binnenkort weer oppakken. Met alle maatregelen rondom corona stond dat even stil. Ik heb zelf gemerkt dat ontzettend veel wandelen de beste pijnstiller is die er maar is.

Zelf had ik nooit gedacht dat wandelen zo’n groot effect zou hebben. Vroeger zou ik gekozen hebben voor de wat snellere sporten, maar tegenwoordig is een rustige krachttraining, zwemmen en wandelen voor mij het beste medicijn. Na voldoende inspanning zorgen voor voldoende ontspanning. Genoeg slaap, gezond eten, een dagelijkse wandeling in de natuur en een aantal keren per week een krachttraining en zwemmen doet mij erg veel goed.

Maar koken, een boek lezen, met familie en vrienden een bordspel doen of een mooie strandwandeling maken en ergens koffie drinken. Ik word al snel gelukkig van hele simpele dingen.

Ik ben geen arts, dus heb je ernstige fysieke klachten en psychische klachten, dan verwijs ik jou door naar een deskundige die ervoor geleerd heeft om jou beter te maken.

Wandelcoaching is een positief, krachtig en luchtig traject en levert een positieve bijdrage aan jouw mentale en fysieke gezondheid. Mensen die een wandelcoachtraject volgen genieten en knappen ervan op.

In een wandelcoachtraject onderzoeken we wie jij bent en welke keuzes jou gelukkig maken. Als je even niet denkt aan de buitenwereld: welke paden kiezen we dan? Wat heb jij nodig om je fysiek en mentaal gezond te voelen?

Ik denk graag met je mee wat jou kan helpen om psychische en lichamelijke klachten te verminderen in één van mijn wandelcoachtrajecten.

Groetjes Danielle de Reijke