22 augustus 2022

Een paar jaar geleden heb ik mijn zus voor het eerst ontmoet en geen seconde spijt. Wat is ze lief en leuk en wat lijken we op elkaar? Wat een mooi gezin heeft ze.

Ik koos altijd voor de veilige weg. Ik heb een fijn gezin, lieve vriendinnen, fijne familie en schoonfamilie, maar ja biologische familie opzoeken daar was ik niet zo zeker van. Een hele grote familie en geen idee waar ik moest beginnen.

Gelukkig heb ik de eerste stap durven zetten en klikt het goed met haar en haar gezin. Een lot uit de loterij.

In mijn rugzak zitten wat pittige levenslessen, maar positiviteit voert de boventoon.

Net als iedereen sta ik in het leven ook voor bepaalde uitdagingen en heb ik moeten leren omgaan met stress en piekeren. Zelf heb ik veel gehad aan de school waar ik jarenlang aan yoga, meditatie en mindfulness heb gedaan en ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de Wandelcoach Opleiding.

Inmiddels weet ik voor mijzelf wat wel en wat niet werkt en lukt het mij om in hectische periodes rust en balans te vinden.

Ik ben dankbaar voor de fijne mensen om mij heen, mijn baan en voor de mogelijkheden om te reizen, te sporten en de dingen te doen die ik leuk vind.

En zit het een keer tegen?

Niets is fijner dan een boswandeling. De zorgen even uit het hoofd laten blazen en ik kan er weer tegenaan.

Sta jij voor een dilemma of lastige keuzes? Laat mij met jou meedenken in een wandelcoachtraject.

15 november 2021

De eerste jaren voor de klas bevielen super goed en op een gegeven moment besloot ik om een opleiding richting coaching of psychologie te onderzoeken.

De jaren vlogen voorbij en les geven in combinatie met heel veel reizen gaf veel voldoening.

Ik heb zo vaak coachopleidingen bekeken, maar het duizelde mij voor de ogen. Er zijn zoveel opleidingen en zo ontzettend veel coaches.

In 2021 kwam ik de Resultaatgerichte Wandelcoach Opleiding tegen van Het Coach Bureau en eenmaal op de opleiding viel alles op zijn plek. Tijdens de lockdown ging ik veel wandelen met bekenden uit de buurt en dacht, hier wil ik mijn werk van maken.

De combinatie aan taken die ik nu doe vind ik leuk en afwisselend. Voor de klas staan, werken als vertrouwenspersoon, maar ook buiten bewegen en anderen coachen in de natuur waar ik zo ontzettend veel van hou.

Ik coach o.a. leerkrachten omdat ik weet hoe belangrijk het is in dit vak om bij jezelf te blijven en grenzen te stellen, maar inmiddels weten mensen uit diverse branches de weg te vinden naar mijn wandelcoachpraktijk.

Ik ben geen arts, dus heb je ernstige fysieke klachten en psychische klachten, dan verwijs ik jou door naar een deskundige die ervoor geleerd heeft om jou beter te maken.

Wandelcoaching is een positief en krachtig traject en levert een positieve bijdrage aan jouw mentale en fysieke gezondheid. Mensen die een wandelcoachtraject volgen genieten en knappen ervan op.

In een wandelcoachtraject onderzoeken we wie jij bent en welke keuzes het beste bij jou passen. Als je even niet denkt aan de buitenwereld: welke paden kiezen we dan? Wat heb jij nodig om je fysiek en mentaal gezond te voelen?

Ik denk graag met je mee wat jou kan helpen om psychische en lichamelijke klachten te verminderen in één van mijn wandelcoachtrajecten.

Groetjes Danielle de Reijke