Even voorstellen!

Ik ben Danielle de Reijke, 46 jaar, getrouwd met Emile en moeder van twee zonen en ben sinds medio 2021 een eigen praktijk gestart als wandelcoach.

Ik heb de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® en de Opleiding tot Register Wandelcoach® van Het Coach Bureau afgerond. Daardoor ben ik als wandelcoach opgenomen in het abituriëntenregister van CPION, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland.

https://wandelcoach.nl/opleidingen/opleiding-register-wandelcoach/

Naast mijn werk als wandelcoach geef ik met heel veel plezier les in het basisonderwijs en werk ik als vertrouwenspersoon op school en als respect coördinator binnen onze stichting.

In mijn vrije tijd doe ik aan krachttraining, zwemmen en hard lopen. Verder beleef ik veel plezier aan reizen, boeken lezen, afspreken met vriendinnen, op pad gaan met het gezin en mooie foto’s maken van de natuur.

Hoe ben ik als wandelcoach?

Het blijft altijd vreemd om iets over jezelf te zeggen of op te schrijven, maar ik snap dat jij graag wilt weten met wat voor een soort wandelcoach je het traject aangaat.

Als persoon ben ik emphatisch, oprecht, positief, rustig en gestructureerd.

Naast de kennis en ervaring vanuit mijn opleiding en werk komen mijn levenslessen die in mijn rugzak zitten tijdens het coachen goed van pas.

Tijdens het wandelcoachtraject bespreken wij wat er speelt op mentaal, fysiek en o.a. op sociaal-emotioneel niveau.

Met welke vragen komen de mensen bij mij?

De vragen lopen erg uiteen, maar de wens is vaak hetzelfde. Het krijgen van meer energie, beter kunnen ontspannen, minder piekeren, omgaan met pijnlijke gevoelens en gedachtes.

Heel veel onderwerpen zijn welkom in mijn wandelcoachpraktijk en passen mooi binnen het thema mindful wandelcoaching.

Van ontslag richting een nieuwe baan. Van een ziekteperiode naar meer energie. Van vast zitten in bepaalde patronen richting verandering. Bij de meeste onderwerpen zetten we vanaf het startpunt mooie stappen richting het resultaat.

Wat betekent de natuur voor mij?

Net als iedereen heb ik wel eens moeilijke gebeurtenissen moeten verwerken of wel eens voor lastige keuzes gestaan. Zelf merk ik na een boswandeling of een wandeling aan zee dat mijn hoofd weer lekker leeg is en dat ik weer verder kan. Maar blijf jij last houden van fysieke en mentale klachten en is de ontspanning van korte duur?

Dan kan ik jou net die waardevolle oefeningen en inzichten geven tijdens een wandeling in de natuur waar je op langere termijn iets aan hebt.

Op het gebied van gezondheid kies ik er heel bewust voor om gezond te eten, veel te bewegen, maar ook om te ontspannen, het liefst buiten in de natuur. Door mindfulness en een goede balans tussen inspanning en ontspanning lukt het mij om te genieten van de gewone dagelijkse dingen.

In het weekend ga ik er graag op uit met mijn gezin om actief bezig te zijn in de natuur en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Samen zijn met mijn gezin, familie en vrienden vind ik heel erg belangrijk.


Programma:

Wandelen

Coaching

Natuur

Psychologie

Mindfulness oefeningen

Ontspannen

Ademhaling

Zintuigen

Thema’s:

Burn-out

Stress

Piekeren

Verwerken

Andere keuzes

Doelen behalen

Loopbaan

Gezondheid

Relaties